Digitalna Fotografija

Digitalna Fotografija - Kurs za početnike

Ovaj kurs će vas voditi kroz proces stvaranja fotografije unutar same kamere, te prebacivanja iste na računar i umetanje u softverske pakete koji se koriste za obradu digitalnog oblika fotografija te dobijanje gotove fotografije u formi konačnog proizvoda. Kurs će biti podijeljen po smislenim cjelinama te ćemo nastojati da svaku od cjelina propratimo, kako uz teorijski dio, tako i praktičnim dijelom radi lakšeg shvatanja pojmova i elemenata.

U Centru za promociju cjeloživotnog učenja Erazmo ćemo vas naučiti:

  • Pojam digitalne fotografije i uvod u digitalnu fotografiju
  • Vrste i podjela digitalne fotografije
  • Elementi digitalne fotografije, načela i pravila
  • Uvod u digitalne fotografske aparate sa pratećom aktivnom i pasivnom opremom, funkcije i dijelovi
  • Uvod u softverske pakete za obradu digitalne fotografije
  • Elementarne funkcije unutar softverskih te dobijanje finalnog produkta

S obzirom da je ovaj kurs namijenjen isključivo onima koji imaju malo ili nimalo predznanja i pojma o digitalnoj fotografiji i korištenju opreme za pravljenje i editovanje digitalnih fotografija, kurs će nastojati pružiti elementarna znanja kad se govori o opcijama kamere i softverskim alatima , radi lakšeg razumjevanja i shvatanja elementarnih pojmova i procesa koji će korisniku napraviti dobar temelj radi kasnije eventualne nadogradnje u smislu edukacije na višem nivou, kada je riječ o ovoj temi.

Ovo je jedinstven kurs u širem orkuženju, a pristupiti mu mogu svi oni koji imaju interesovanje za ovu oblast. Predznanje nije potrebno, s tim što bi bilo poželjno da kandidati imaju minimum poznavnaja engleskog jezika, jer su stručni pojmovi većinom iz engleskog govornog područja. Posjedovanje bilo kakvog fotografskog aparata je poželjno, šta više i malo napredniji pametni telefoni mogu biti od koristi.

Predavač na ovom kursu dolazi iz FishEye Studia jedan je od kreatora jedinstvenog filma Tuzla 4K.

Ovo je prva i jedinstvena prilika da polaznici iz Tuzlanskog kantona i šire regije savladaju ovaj kurs.

Cijena kursa do kraja iznosi 150KM.

pogledano 4669 puta

Kontakt informacije

Gdje se nalazimo

Top