Dvica k'o Majevica

Piše Sanja Hajdukov

 

Još jedna školska godina se bliži kraju, koja je nedavno kod nas blago protresla Majevicu. Naime, Tuzla je, geografskim rječnikom rečeno, smještena na obroncima planine Majevice, koja i nije neka znamenita planina i tako je doživljavamo sve dok nam u nju neko ne dirne.

Još bliže Majevici je gradić Kalesija, koji je do rata bio poznat po zvucima izvorne muzike, no kasnije ga je recimo, proslavio bivši načelnik općine (R.O.) koji je, u fer i trasnparentnoj konkursnoj proceduri, za svoju najbližu saradnicu imenovao svoju suprugu. Njeni radni zadaci u kabinetu su bili da se načelniku nađe pri ruci, da uskladi košulju s odijelom, odlično je znala kad ide kafa, kad rakija, kad burek... Na brojna novinarska pitanja o tome kako komentariše taj izraziti sukob interesa, načelnik bi odgovarao: „da zaista ne shvata u čemu je problem, jer on naprosto i ne zna niti jednu drugu osobu koja bi ove poslove bolje od nje obavljala!“ Što jest' jest'.

Aktuelna afera u srednjoškolskom centru, malo je bacila u sjenu gore navedeno. Naime, izvjesni profesor Seid K., priveden je i pritvoren zbog činjenice da je naplaćivao prolaznu ocjenu, dakle za zaključenu dvojku po predmetu uredno je imao tarifu od sto maraka, a u težim slučajevima dvjesto! Pošto se ovo raščulo, neko je prijavio i naš Seid je priveden, da li s lisicama na rukama li ne, uglavnom pritvoren! Profesor Seid je bestidno i zazorno na dvicu stavio cijenu. On nije usmjeravo svoj trud ka tome da nametne neku vrijednost, da pruži dvojke vrijedno znanje. Ne, on je sve uprostio i zato smo ljuti.

 

Ostatak teksta pročitajte na 

 

http://balkans.aljazeera.net/blog/dvica-ko-majevica

 

www. Erazmo.ba – budite aktuelni,obrazujte se i odaberite kurs iz naše ponude: Java, Android, Photoshop,Grafički dizajn, Dječije programiranje, Autodesk 3Dmax, Web dizajn, AutoCad, Engleski i Njemački jezik.

pogledano 449 puta

Kontakt informacije

Gdje se nalazimo

Top